Huskede lige akkurat at få opskriften med på juleferie så jeg kan gengive den her.
Jeg bruger altid denne,af hensyn til rengøringen efter kogning.Her er ingen rengøring.
RISENGRØD I MIKROBØLGEOVN
4 dl vand
2 dl grødris
1/2 tsk. salt
6 dl mælk (sødmælk)
Bland vand,ris og salt i en skål med høj kant.
Dæk skålen til og kog blandingen,højeste effekt i 5 minutter.
Fortsæt kogningen,lav effekt i 4-5 minutter.
Tilsæt mælken og rør rundt.
Dæk ikke skålen til.
Fortsæt kogningen,højeste effekt i 4 minutter.
Kog grøden færdig,lav effekt i 30-35 minutter.
Spæd evt. med lidt mere mælk,hvis grøden er for stiv.
Skal grøden anvendes til Ris a l'amande smages den kolde grød til med sukker og vanilie.Tilsættes hk. mandler samt en hel mandel og flødeskum af 1/2L piskefløde.
VELBEKOMME og GLÆDELIG JUL
Bloggen er tilbage hen under nytår.Så tager vi fat på nytårsmaden.
Jeg bruger altid denne,af hensyn til rengøringen efter kogning.Her er ingen rengøring.
RISENGRØD I MIKROBØLGEOVN
4 dl vand
2 dl grødris
1/2 tsk. salt
6 dl mælk (sødmælk)
Bland vand,ris og salt i en skål med høj kant.
Dæk skålen til og kog blandingen,højeste effekt i 5 minutter.
Fortsæt kogningen,lav effekt i 4-5 minutter.
Tilsæt mælken og rør rundt.
Dæk ikke skålen til.
Fortsæt kogningen,højeste effekt i 4 minutter.
Kog grøden færdig,lav effekt i 30-35 minutter.
Spæd evt. med lidt mere mælk,hvis grøden er for stiv.
Skal grøden anvendes til Ris a l'amande smages den kolde grød til med sukker og vanilie.Tilsættes hk. mandler samt en hel mandel og flødeskum af 1/2L piskefløde.
VELBEKOMME og GLÆDELIG JUL
Bloggen er tilbage hen under nytår.Så tager vi fat på nytårsmaden.
Kan man også gøre det ved risvandsgrøden? Hvor man bare tager de 6 dl mælk og erstatter med vand?
SvarSlet