Gammeldags rullesteg med svesker har jeg tænkt mig,at vi skal stege i dag.En rigtig gammeldags rullesteg med svesker og æbler efter ønske.
Rullestegen kan købes færdigsnøret fra slagteren eller man kan lave den selv af slaget fra grisen.Det samme stykke man bruger til rullepølse.
GAMMELDAGS RULLESTEG MED SVESKER
1 Slag fra grisen eller færdigsnøret rullesteg fra slagteren
Svesker salt, peber
Ca.3-4 dl vand
Slages fra grisen afpudses og skæres til.
Drys slaget med lidt salt og peber. Afpuds,svesker og evt. skrællede æbler i tern lægges på.
Der rulles og snøres med bomuldsgarn.
Brun rullestegen hele vejen rundt i rigelig smør.Tilsæt vand og 1 tsk. salt.
Skru ned og læg låg på.Småsteg ca. 11/2 time.
Tag stegen op af gryden og fjern snoren.
Jævn skyen med meljævning til sovs.Tilsæt kulør og smag til med salt.
Gammeldags rullesteg skæres i pæne skiver og serveres med hvide kartofler,sovs,rødkål og evt. surt.
Jeg har modtaget 2 opskrifter på gammeldags mad her på Spise Med Mormor,henholdsvis Bondepige Med Slør og Hvidkålsrouletter.
Dem tager vi i morgen.
Modtager gerne flere opskrifter på gammeldags mad her på bloggen Spise Med Mormor.
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ok, det prøver jeg. Min mand er vild med landbokost! Det siges at vejen til en mands hjerte går gennem maven...Og i dagvil jeg gernegøre ham glad.....
SvarSletJa min mand er også,om jeg så må sige,rundet af mors og mormors kødgryder.
SvarSletM.v.h.
Mormor
Det ser godt ud. forstår dog ikke stegetiden:
SvarSletSmåsteg ca. 11/2 time.
Stegetiden er halvanden time.
Sletder menes nok 1 time og 30 min:-)
SvarSletKan man binde rullestegen rundt om en mørbrad? I så fald, hvor længe skal den så have?
SvarSlet