Skemad. -Jeg har i grunden altid været til skemad, om det så er grød, supper eller andet der skal bruges ske til.
Det med grød og supper var altid nr.2 ret i barndommen, men mælkegrød var ikke særlig populært, - ihvertfald kun hos mig. Frugtgrød til dessert var ok iblandt skemad.
Supper, såsom frugtsupper kunne bedre gå. Frøkenerne lavede nogle dejlige supper.
Min absolut nr. 1 var citronsuppen og den dag i dag laver jeg den selv på dage, hvor det skal være lidt nemt. Men vi får kun denne ene ret.
På aftener, hvor vi "kun" får citronsuppe o.l.g.n., kan sulten godt dukke op. Eller måske er det bare lækkersulten. Så får vi en god ostemad eller pølsemad til kaffen om aftenen.
CITRONSUPPE
Mel 70 g
mgr. 50 g
Vand 1 1/2 L
2-3 æg
100 g sukker saft og skal af 2 øko citroner
Lav en hvid afbagning. Mgr. smeltes og melet tilsættes. Vandet tilsættes ad flere gange. Der røres godt indimellem.
Æggene piskes hvide med sukkeret. Citronsaft og reven citronskal tilsættes.
Suppen hældes i æggeblandingen under piskning. Det hele varmes op til kogepunktet og er nu klar til servering. En skøn skemad.
Serveres med små tvebakker eller ristet brødtern.
VELBEKOMME
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.