Rullepølse, sylte, leverpostej, sild og alt det andet. -Nu er det lige før og vi må igang med at fremstille rullepølse og alt det andet, ihvertfald planlægge og ha' for øje hvordan.
Vi lægger ud med rullepølse. Lav den 2-3 dage før.
Barndommens rullepølse blev lavet af slaget fra grisen og hos os brugte vi ikke at sprænge slaget først, så den havde den rigtige farve.
- Nej, vores julerullepølse var nærmest grålig, men smagte fortrinlig.
RULLEPØLSE
1 Slag fra grisen
Salt, peber, Allehånde efter behag
Revet løg
Slaget pudses lidt pænt af og skæres til et pænt stykke. Det afpudsede lægges på slaget sammen med salt, peber og allehånde efter behag. Iøvrigt er Allehånde et personligt valg, men det er jo jul. Nogle foretrækker løg, andre ikke.
Rulles sammen og snøres med bomuldsgarn til en pæn og ensartet pølse.
Koges i letsaltet vand ca. 11/2 time.
Køler af i suppen og lægges afkølet i en rullepølsepresse. Står i køleskab til næste dag.
Snoren fjernes og rullepølsen er klar til sin debut på julebordet.
Sky klæder en rullepølsemad,måske sammen med løgringe,det gør italiensksalat og græskar også !
Har man det dårligt med farven på rullepølsen, lægges slaget i en skål og gnides ind med salt, tilsat en smule sukker. Står i køleskab 1 døgn.
Suppen er forresten udmærket som bund for en aspargessuppe, hvis suppen ikke er alt for saltet.
Derfor, - gem den.
VELBEKOMME
Har I opskrifter som huskes fra barndommen,må I gerne sende dem til mig. Evt. ledsaget af små fortællinger, som huskes i forbindelse med den pågældende ret.
Jeg vil udgive jeres indlæg her.
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.