onsdag

Fuldkornsbrød


Fuldkornsbrød, som jeg bager af og til. - Et rigtig godt brød med mange kerner og her anvender jeg opskriften på fuldkornsbrød fra Frøken Jensens Kogebog.

FULDKORNSBRØD

11/2 dl vand
25 g smør/mgr.
35 g gær
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
11/2 dl kærnemælk
250 g fuldkornsmel
250 g mel

Vand og fedtstof varmes, til det er lunkent og gæren røres ud deri. Salt, sukker og kærnemælk tilsættes. Fuldkornsmel og det halve af melet blandes i, og dejen arbejdes godt igennem i fadet.
Derefter tages den ud på bordet og æltes med resten af melet.
Dæk dejen til og stil den til hævning et lunt sted ca. 25 minuttr. Ælt den derefter igennem, form den til et brød og læg det i en smurt form. Brødet efterhæves ca. 15 minutter, ridses eller prikkes og pensles med sammenpisket æg, mælk, fløde eller kaffe.
Bagetid 40-50 minutter ved 225 grader.

Jeg lægger ikke brødet i form. Pensler med æg og ruller det i sesamfrø og masser af græskarkærner. Et meget lækkert fuldkornsbrød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.