Teboller. -Er der noget så dejligt som en friskbagt tebolle med smør. Med eller uden rosiner. Det er en smagssag.
Teboller har til alle tider kunne spises af store og af små. Nogle vælger den nemme løsning i vore travle dage og køber en pakke færdig melblanding. Det er da OK, for bollerne smager udmærket, men jeg har nu altid brugt Frøken Jensens Kogebog.
TEBOLLER
250 g mel
1/4 tsk. salt
75 g mgr.
1/2 dl rosiner ( kan udelades )
11/4 dl mælk
25 g gær
1 æg
1 spsk. sukker
Bland mel og salt og smuldr mgr. i.
Rør gæren ud i den lune mælk. Bland det hele sammen og ælt godt.
Stilles tildækket til hævning i 20 min. på lunt sted.
Formes til boller og stilles på plade med bagepapir. Efterhæver 10 - 15 min. og pensles med sammenpisket æg.
Bages 15 min. ved 200 grader.
Tebollerne smager skønt, flækket med smør.
VELBEKOMME
Teboller har til alle tider kunne spises af store og af små. Nogle vælger den nemme løsning i vore travle dage og køber en pakke færdig melblanding. Det er da OK, for bollerne smager udmærket, men jeg har nu altid brugt Frøken Jensens Kogebog.
TEBOLLER
250 g mel
1/4 tsk. salt
75 g mgr.
1/2 dl rosiner ( kan udelades )
11/4 dl mælk
25 g gær
1 æg
1 spsk. sukker
Bland mel og salt og smuldr mgr. i.
Rør gæren ud i den lune mælk. Bland det hele sammen og ælt godt.
Stilles tildækket til hævning i 20 min. på lunt sted.
Formes til boller og stilles på plade med bagepapir. Efterhæver 10 - 15 min. og pensles med sammenpisket æg.
Bages 15 min. ved 200 grader.
Tebollerne smager skønt, flækket med smør.
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.