Gammeldags hvidkålsrouletter er et godt eksempel på gammeldags mad.Gammeldags hvidkålsrouletter smager rigtig godt og så får man spist noget kål.
Som omtalt i går,har jeg modtaget en opskrift på gammeldags hvidkålsrouletter.Jeg kan godt huske retten,men har ikke fået den i barndomshjemmet.
- Rigtig mormormad.
GAMMELDAGS HVIDKåLSROULETTER
1 Hvidkål
500 g hk. kalv og flæsk
1 revet løg
1 kop mel
1 æg
ca.2 dl. mælk
salt og peber
mgr. til stegning
Bladene pilles af hvidkålshovedet og lægges nogle minutter i kogende vand for at blive bløde.
FARS
Kødet røres godt med salt for at kunne optage væden.løg,æg,mel og peber tilsættes sammen med det halve af mælken.Der røres godt.Tilsæt gradvis resten af mælken til en lind fars.Skal være som en frikadellefars.
På hvert blad lægges 1 skefuld fars, hvorefter bladet pakkes om farsen og ombindes.
Brun dem i en gryde og spæd lidt sky eller bouillon over.
Koges møre under låg.
Der laves en sovs af skyen,som rullerne serveres i.
VELBEKOMME
Her er endnu en gammeldags opskrift - Bondepige Med Slør.Også rigtig mormor mad.
BONDEPIGE MED SLØR
200g revet rugbrød
20g smør
20g melis
1/2 kg æbler
50 g melis
1 stang vanilie
2 dl. piskefløde til flødeskum
ribsgele
Smelt smørret på en pande og tilsæt sukker.Brun rugbrødet heri til det er gyldent.
Lav en æblemos af de skrællede æbler og sød mosen med sukkeret og kom vaniliekornene i.
Lægges lagvis sammen som en æblekage.Begynd og slut med rugbrødsrasp.
Pyntes med flødeskum og ribsgele'.
Det lyder lækkert.
Jeg modtager stadig med tak gamle opskrigter på "rigtig mormor mad"
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.