tirsdag

Champignonsuppe

Chamignonsuppe er nemt at lave og så er det godt til en kødløs dag. Champignonsuppe laves på flere måder, - jeg foretrækker den rigtig cremet.Det skal ikke være prisen, der afholder fra at lave en portion dejlig champignonsuppe. Ofte er en stor bakke champignon på 500 g ugens tilbud og kan så fås for en tier, billigere kan det vist ikke gøres. Normalt køber jeg så vidt muligt danske produkter, men lige præcis i det her tilfælde, kan jeg godt falde for prisen og champignonerne er jo ikke ringere, fordi de har levet i udlandet. Sørg for, at champignonerne er kridthvide.
Af sådan en bakke på 500 g champignon, skal der bruges halvdelen til champignonsuppe. Den anden halvdel anvender jeg i en salat eller steger på grillpanden og bruger dem som tilbehør til stort set alt.

CHAMPIGNONSUPPE

Til 4 portioner

250 g champignon
25  smør
2 tsk. citronsaft
ca. 1 1/2 suppe ( kødsuppe )
30 g smør
3-3 1/2 spsk. mel
2 æggeblommer
1 dl piskefløde
salt
peber
lidt hvidvin eller citronsaft

Champignonerne renses og skæres i skiver, der svitses i smør med lidt citronsaft (for at bevare den hvide farve. Tilsæt suppen og svampene og kog langsomt under låg ca. 5 minutter.
Mel og smør røres til en smørbolle, der kommes i den kogende suppe. Kog yderligere 5 minutter. Pisk æggeblommer og piskefløde godt sammen og tilsæt til suppen.
Smag til med krydderier, citronsaft og evt. hvidvin.

Server champignonsuppe med flutes eller kuvertbrød. - Og et godt glas hvidvin pynter.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.