Chamignonsuppe er nemt at lave og så er det godt til en kødløs dag. Champignonsuppe laves på flere måder, - jeg foretrækker den rigtig cremet.
Det skal ikke være prisen, der afholder fra at lave en portion dejlig champignonsuppe. Ofte er en stor bakke champignon på 500 g ugens tilbud og kan så fås for en tier, billigere kan det vist ikke gøres. Normalt køber jeg så vidt muligt danske produkter, men lige præcis i det her tilfælde, kan jeg godt falde for prisen og champignonerne er jo ikke ringere, fordi de har levet i udlandet. Sørg for, at champignonerne er kridthvide.
Af sådan en bakke på 500 g champignon, skal der bruges halvdelen til champignonsuppe. Den anden halvdel anvender jeg i en salat eller steger på grillpanden og bruger dem som tilbehør til stort set alt.
CHAMPIGNONSUPPE
Til 4 portioner
250 g champignon
25 smør
2 tsk. citronsaft
ca. 1 1/2 suppe ( kødsuppe )
30 g smør
3-3 1/2 spsk. mel
2 æggeblommer
1 dl piskefløde
salt
peber
lidt hvidvin eller citronsaft
Champignonerne renses og skæres i skiver, der svitses i smør med lidt citronsaft (for at bevare den hvide farve. Tilsæt suppen og svampene og kog langsomt under låg ca. 5 minutter.
Mel og smør røres til en smørbolle, der kommes i den kogende suppe. Kog yderligere 5 minutter. Pisk æggeblommer og piskefløde godt sammen og tilsæt til suppen.
Smag til med krydderier, citronsaft og evt. hvidvin.
Server champignonsuppe med flutes eller kuvertbrød. - Og et godt glas hvidvin pynter.
VELBEKOMME
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.