Rumtopf. - Rumtopf er vidunderlig og planlægningen begynder allerede, når de første jordbær om kort tid er modne. Det er en lang proces, at lave rumtopf, men så kommer belønningen også, når vi hen ved juletid, hvis vi kan vente så længe, kan nyde sagerne.
RUMTOPF
Ca. 75 cl rom (45%)
sukker
rød frugt som jordbær, hindbær, ribs, solbær, kirsebær, brombær m.m.
Hele sæsonens røde bær og frugter skal lægges i rom og sukker til en rigtig rumtopf og som sagt startes med de første røde jordbær. Hver frugtmængde skal udgøre 250 g.
Skyl jordbærrene og lad dem stå og trække nogle timer med 250 g sukker. Hæld det i en stor krukke eller glas og kom rom over til det dækker. Frugterne skal under hele processen være dækket.
Fortsæt sommeren igennem på samme måde, hver gang en ny rød frugt er moden. Afslut med brombær hen på sensommeren. Lad nu rumtopf stå og trække 2-3 måneder og nyd den ved juletid.
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.