søndag

Stikkelsbærgrød

Stikkelsbærgrød med fløde og sukker. Sommeren nærmer sig og snart kan de første stikkelsbær plukkes. Forsøm ikke, at lave en portion stikkelsbærgrød og lad så være med at tælle kalorier. Stikkelsbærgrød skal have fløde ...... så er den også noget af det skønneste.
Lad være med, at komme for meget vand i grøden, - jo mere vand, - jo mindre smag.

Grøden kan spises lun, men jeg foretrækker den iskold.

500 g stikkelsbær
1,5 - 2 dl vand
sukker efter smag
vanilie

kartoffelmel eller maizena
vand

STIKKELSBÆRGRØD

Skyl bærrene og nip stilkene og blomsten af. Kom stikkelsbærrene i en gryde sammen med vand og lad det koge sagte til bærrene er møre. Smag til med sukker og vanilie og kog op. Tag gryden af komfuret og jævn med kartoffelmel, rørt op i lidt vand eller maizenamel, rørt op i lidt vand.
Tag gryden af varmen under jævning, ellers bliver grøden "lang".

Server stikkelsbærgrød med piskefløde og sukker.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.