tirsdag

Postej

Postej med små syltede drueagurker, hjemmelavet sky og ristede brødsnitter vækker minder. Kyllingelever og cognac var en del af ingredienserne husker jeg. Det er lykkedes at finde en opskrift med disse ting, men om det er samme postej, som vi fik dengang i 50 erne  vides ikke.


POSTEJ MED KYLLING OG COGNAC

50 g kyllingelever
1 tsk. rosmarin
1 tsk. timian
1 dl cognac
250 g hk. kalvekød
250 g hk. oksekød
150 g kalvetunge
2 æg
1 spsk. kartoffelmel
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, knust
salt
peber

Drys kyllingeleveren med rosmarin og timian, hæld cognac over og lad det trække i mindst 2-3 timer. Rør kødet med æg, kartoffelmel, løg, hvidløg og smag til med salt og peber. Tilsæt lidt af marinaden og lad farsen hvile i 30 minutter.
Kog kalvetungen og skær den og den marinerede kyllingelever i tern. 
Fyld halvdelen af farsen i en smurt postejform. Læg kyllinge- og kalvetern i og fyld resten af farsen over. Læg låg eller alufolie over og bag postejen i vandbad ved 175 grader i ca. 1 time og 15 minutter. Tag låg/alufolie af  og bag videre 5-10 minutter.
Postejen skal være helt kold før den kan serveres. Lad gerne stå til næste dag i køleskabet.  

Server postejen med ristede brødsnitter, sky og syltede drueagurker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.