Slikasparges hører forsommeren til. I dag kan man spise slikasparges næsten året rundt, på grund af import af udenlandske asparges, men slikasparges virker nu mest rigtig, hvis de er danske.
Hvide asparges skal kun koge i få minutter og er som sådan hurtige at sætte på bordet, evt. som en frokostret.
SLIKASPARGES
Beregn gerne 8-10 hvide asparges til hver kuvert eller flere om nødvendigt. Det er op til den enkelte.
Allerførst skal de skønne,hvide asparges knækkes, så den nederste del kommer af og skrælles så på langs med en kartoffelfinskræller. På meget på, ikke at knække hovederne af ! Asparges er meget skøre.
Kog nu asparges i en gryde med vand og salt i ca. 4-5 minutter. Tag dem op på et rent viskestykke.
Serveres med rørt, koldt smør og ristet rugbrød eller en hollandaisesovs til i stedet for smør.
Et glas koldt hvidvin er dejligt til.
VELBEKOMME
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.