lørdag

Grydestegt Kylling

Grydestegt kylling med skilt sovs, nye kartofler, rabarberkompot og agurkesalat var indbegrebet af pinsemiddag i min barndom. Man ligefrem så hen til det, som pinsen nærmede sig. Grydestegt kylling får vi da heldigvis også på mange andre tider af året.


Nogen egentlig opskrift bruger jeg ikke, hverken til kyllingen eller tilbehøret, men nogle få retningslinier er gode at ha'.


GRYDESTEGT KYLLING


1 kylling ( str. afhængig af kuverter, men fra 1200 g til 2000 g og køb helst en frisk landkylling, der har haft    det godt )
1 bundt persille
mgr. eller smør til stegning
salt
ca. 3 dl vand
1-1 1/2 dl fløde


Start med at gnide kyllingen indvendig med salt og fyld den med et bundt skyllet persille, så meget den kan rumme. Luk med kødnåle.
Brun smør eller mgr. i en stegegryde og brun kyllingen godt på alle sider. Hæld vandet ved og og lad det simre, afhængig af størrelsen, men den skal være godt mør. En kylling på 1200 g skal i hvert fald have mindst 60-70 minutter. En større kylling 20-30 minutter mere. Prøv ved et ben, om saften er klar. Det skal den være.
Tag kyllingen op. Si skyen og tilsæt fløden. Lad simre til skyen skiller. Jævn med ganske lidt meljævning, tilsæt kulør og smag til med salt.
Partér kyllingen i pæne stykker og server den med sovs, nye kartofler, rabarberkompot og agurkesalat.


RABARBERKOMPOT


Brug kun de små, røde vinrabarber


10-15 stilke ( vasket, skåret i længder af ca. 2 cm )
ca. 2 dl vand
sukker efter smag
vanilie


Kog vand, sukker og vanilie i en lille gryde. Kom rabarberstykkerne i og kog dem ganske forsigtigt møre. Tag dem op og overhæld med lagen. Stilles koldt. De er gode, lavet dagen forinden.


AGURKESALAT


1 agurk i tynde skiver


lage :


2-3 dl eddike
1/2 tsk. salt
peber
sukker efter smag


Smag eddiken til med salt, sukker og peber. Tilsæt de skivede agurker og lad trække nogle timer.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.