Citronsmør eller som i England, hvor det stammer fra, Lemon curd. Det smager skønt på et stykke ristet brød eller som kagefyld. Citronsmør fik vi også i mit barndomshjem. Det var hjemmelavet og fandtes vist ikke i butikkerne dengang.
Holdbarheden er kort, så lav ikke for stor en portion.
Opskriften her er den gamle, men der findes utallige opskrifter på citronsmør.
CITRONSMØR
50 g smør
450 g sukker
3 citroner
2 æg
revet citronskal af citronerne
Kog smør, sukker, citronsaft og revet citronskal godt sammen i en tykbundet gryde, ikke aluminium, uden det brænder på. Tag gryden fra komfuret og tilsæt de piskede æg under fortsat omrøring. Det hele opvarmes til kogepunktet. Det må ikke koge, så skiller det.
Fyld "smørret" på skoldede glas eller krukker og bind straks til. Sæt det koldt og brug af det. Som sagt har det ikke lang holdbarhed.
VELBEKOMME
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.