Valnøddekage, bagt med kartofler er en af de bedste kager, jeg kan komme i tanke om. Valnøddekage blev ofte dengang i 50 erne serveret som dessert i mit barndomshjem. Vi fik som regel syltede frugter til. Hvor kagen stammer fra, er jeg ikke klar over, udover jeg har kendt den altid.
Nu er det week-end og oplagt at bage valnøddekage til søndagsdessert.
VALNØDDEKAGE
150 g sukker
3 æg
300 g purerede, kolde kartofler
100 g hakkede valnødder
smør
mel
Flormelis
vaniliesukker
Pisk æggehviderne stive og lad dem stå. Æggeblommerne røres godt til en æggesnaps med sukkeret. Kartoffelpuré og valnødder blandes i. Fold de stiftpiskede æggehvider i dejen.
Smør en stor tærteform med smør og sigt et tyndt lag mel over. Bred dejen ud i formen.
Bages ved 225 grader i 10-12 minutter.
Sigt et lag flormelis, blandet med vaniliesukker over den skønne valnøddekage og server den lun med syltede frugter og evt. creme fraiche eller flødeskum. Friske frugter kan også bruges.
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.