Opskriften her er fra min mormors gamle kogebog.
MORMORS KARAMELKAGE
125 g mgr., smeltet
150 g sukker
2 æg
75 g mel
1/2 strøget tsk. bagepulver
3 stk. syltet, hakket appelsinskal (orangeat)
Karamelglasur :
2 dl fløde
125 g sukker
2 spsk. sirup
1 spsk. smør
1 stor tsk. vaniliesukker
Æg og sukker piskes til en tyk æggesnaps. Tilsæt det smeltede afkølede mgr. og rør dejen sammen med mel, bagepulver og appelsinskal. Dejen hældes i en springform, godt smurt og strøet med rasp og bages ved 175 grader i 30 minutter.
Når kagen er kold smøres karamelglasur over :
Bland fløde, sukker og sirup i tykbundet gryde og kog i ca. 15 minutter til det bliver tykt. Tilsæt smør og vaniliesukker og smør glasuren ud over hele kagen. Lad glasuren størkne.
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.