tirsdag

Mormors karamelkage

Mormors karamelkage husker jeg med glæde. Den smagte fantastisk og så var den næsten altid på lager i mormors kagekasse. Mormors karamelkage kunne jeg spise uanede mængder af, men figuren tvinger mig i dag til omtanke. Mormors karamelkage er i hvert fald god at have på lager, skulle der dukke kaffegæster op og så kan den holde sig utrolig godt, hvis den altså kan få lov, at blive stående. Her i huset er det ikke nemt.


Opskriften her er fra min mormors gamle kogebog.

MORMORS KARAMELKAGE

125 g mgr., smeltet
150 g sukker
2 æg
75 g mel
1/2 strøget tsk. bagepulver
3 stk. syltet, hakket appelsinskal (orangeat)

Karamelglasur :

2 dl fløde
125 g sukker
2 spsk. sirup
1 spsk. smør
1 stor tsk. vaniliesukker

Æg og sukker piskes til en tyk æggesnaps. Tilsæt det smeltede afkølede mgr. og rør dejen sammen med mel, bagepulver og appelsinskal. Dejen hældes i en springform, godt smurt og strøet med rasp og bages ved 175 grader i 30 minutter.

Når kagen er kold smøres karamelglasur over :

Bland fløde, sukker og sirup i tykbundet gryde og kog i ca. 15 minutter til det bliver tykt. Tilsæt smør og vaniliesukker og smør glasuren ud over hele kagen. Lad glasuren størkne.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.