BRØDSUPPE
Metode I med rabarber eller æbler
en rest brød af hvad som helst ca. 200 g m
rabarber 500 g eller æbler
Vand 1 1/2 L
sukker 100 - 125 g
Skær brødet i småstykker og sæt det i blød i noget af vandet dagen forinden. Tilsæt resten af vandet samt renset, ituskåret frugt og kog det hele godt ud.
Gnid det gennem en hulsi eller en sigte og smag til med sukker.
Giv suppen et opkog.
Metode II med abrikoser, citron eller frugtsaft
Kog det udblødte brød og vand godt sammen og gnid det gennem en hulsi eller en sigte.
Bring det atter i kog med 80 g udblødte abrikoser og sukkeret. Kog ca. 10 minutter til frugten er mør.
Suppen kan også smages til med citronskal og citronsaft samt korender eller rosiner ( 50 g ) eller smages til med syltetøj og saft.
Det er faktisk en lækker suppe, der smager utrolig godt i alle varianter. Flødeskum forhøjer nydelsen.
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.