lørdag

Stuvet blomkål med stegt medisterpølse

Stuvet blomkål med stegt medisterpølse er sådan set i sæson hele året rundt nu til dags. Da jeg var barn, spiste man gerne stuvet blomkål med stegt medisterpølse, når blomkålen var i sæson midt i juni måned. Meget andet kød går fint til stuvet blomkål. Bl.a frikadeller, kogt, røget skinke, paneret flæsk m.m.Blomkålssæsonen står for døren i Danmark. I går og i dag har jeg set de flotteste, friske blomkål og for den sags skyld også spidskål til salg på gårdpladsen, udenfor den store gule gård i St.Magleby.
Prisen er absolut rimelig : 12 kr. stykket og så er kålen lige høstet på marken ............ Vi snupper et par blomkål og et spidskål, så har vi rigeligt til gæster. Forinden har jeg kogt et kilo medisterpølse fra Den Lille Slagter i Dragør. Når den kommer på panden og bliver stegt, har vi da sammen med stuvet blomkål en dejlig middag uden de store armbevægelser.
I næste uge skal vi have blomkål igen. En skøn blomkålsgratin med rørt eller smeltet smør til.


STUVET BLOMKÅL MED STEGT MEDISTERPØLSE


1 - 2 Blomkålshoveder
vand med salt


50 g mgr.
75 g mel
7 dl mælk


Skær bladene af kålen og så meget af stokken, der lader sig gøre. Skyl det godt og kog så kålen i letsaltet vand til det er mørt. Pas på med ikke at lade det koge i det bare "pluk" !
Tag kålen op i en sigte og lad det dryppe af.
Lav en rimelig tyk hvid afbagt sovs af mgr., mel og mælk og smag sovsen til med salt.
Hæld sovsen hen over kålen. Server den til stegt medisterpølse og evt. en ny kartoffel til.
Stuvet blomkål med stegt mediterpølse kan også laves med blomkålen plukket i småbuketter fra starten. Kålen skal så koge noget mindre, da den hurtigere bliver mør.


VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.