onsdag

Ostesoufflé

Ostesoufflé er en dejlig frokostret, men kan da sandelig også spises som en middagsret med en skål grøn salat og en lækker dressing til på en kødløs dag. Røget Westphalsk landskinke klæder ostesoufflé, hvis man ikke kan undvære kød.
Soufflé er lidt vanskelig, at have med at gøre og skal helst spises, straks den kommer ud af ovnen.


OSTESOUFFLÈ

4 spsk. smør
4 spsk. mel
2 dl mælk
1 dl fløde
5 æggeblommer
4 dl revet ost (emmentaler)
salt og hvid peber efter smag
4 stiftpiskede æggehvider

Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør en smørbolle. Bag op med mælken til en sovs og kog den godt igennem. Tag gryden fra varmen, tilsæt æggeblommerne et ad gangen og tilsidst kommes osten i. Smag til med salt og peber. Bland de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i og hæld det i en smurt souffléform med lige kanter. Formen fyldes kun 3/4 op.
Bages i ovnen ved 175 grader i 40 minutter på nederste rille. Åbn ikke undervejs. !

Skal ostesoufflé serveres som hovedret, giv da en skål salat og en dressing til. Evt. nogle skiver røget skinke.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.