Soufflé er lidt vanskelig, at have med at gøre og skal helst spises, straks den kommer ud af ovnen.
4 spsk. smør
4 spsk. mel
2 dl mælk
1 dl fløde
5 æggeblommer
4 dl revet ost (emmentaler)
salt og hvid peber efter smag
4 stiftpiskede æggehvider
Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør en smørbolle. Bag op med mælken til en sovs og kog den godt igennem. Tag gryden fra varmen, tilsæt æggeblommerne et ad gangen og tilsidst kommes osten i. Smag til med salt og peber. Bland de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i og hæld det i en smurt souffléform med lige kanter. Formen fyldes kun 3/4 op.
Bages i ovnen ved 175 grader i 40 minutter på nederste rille. Åbn ikke undervejs. !
Skal ostesoufflé serveres som hovedret, giv da en skål salat og en dressing til. Evt. nogle skiver røget skinke.
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.