tirsdag

Kyllingepaté

Kylingepaté, serveret som frokostret, husker jeg helt tilbage til barndommen som dejlig med groft brød og en salat til. Retten er speciel sommerlig og god at have i køleskabet til en nem frokostret i disse varme dage og med et glas kølig hvidvin til kan det kun blive en fornøjelse udendørs i haven eller på terrassen.


KYLLINGEPATÈ

1 kylling ca. 1 kg
300 g kyllingelever (evt. frossen)
100 g fersk spæk
1 løg
1/2 dl rasp
1/2 dl rødvin eller hvidvin
2 æg
1/2 peberfrugt i tern
125 g bacon
salt
peber
evt. 1 tsk. tørret timian

Skær kyllingekødet fra benene og hak halvdelen sammen med lever, spæk og løget. Resten af kødet skæres i små tern og blandes med det øvrige. Baconskiverne skæres i små strimler, undtagen 3-4 skiver, som bruges til at lægge over patéen.
Farsen kommes i en smurt form med baconskiverne lagt over.
Bages i ovn 1 1/4 time ved 175 grader.

Kyllingepaté serveres med en skål grøn salat, et godt groft brød og et glas vin til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.