søndag

Karrybrød

Gammeldags, lune karrybrød egner sig fortrinlig til sommerens grillmad. I stedet for de næsten obligatoriske flutes, når der er grillmad på menuen, er det værd at prøve med karrybrød, tilberedt i ovnen, som jeg husker dem fra min barndom.


Dengang i 50erne var hvidt franskbrød en såre almindelig spise og derfor var dette brød grundlaget for karrybrød. I dag kan alle lyse brødtyper anvendes, så vælg endelig det brød, du synes bedst om.

LUNE KARRYBRØD

1 lille franskbrød eller andet lyst brød
75 g smør
1 tsk. karry
1 knsp- salt

Skær brødet næsten igennem i skiver, som skal hænge sammen i bunden. Det er lidt som at lave hasselbalch kartofler.
Rør smørret godt med karry og salt.
Smør nu smørret godt ned mellem skiverne og bag brødet nederst i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Smøret skal være smeltet imellem skiverne og skorpen skal være sprød.
Server karrybrød til grillmaden og skær skiverne ved bordet efterhånden.
Karrybrød er lækkert til grillmad, men også til suppe, fisk og skaldyr smager det dejligt som erstatning for flutes.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.