mandag

Kartoffelmoskager med skinkesosvs

Kartoffelmoskager med skinkesauce er en yndig måde at få brugt nogle restekartofler og lidt kold steg på. - En rigtig god gammeldags, velsmagende restemiddag.
Det kan være en stor fornøjelse og tilfredshed, at få noget virkelig godt ud af rester og så er der god husholdningsøkonomi i det oveni.
Det betyder måske ikke så meget i dag, hvor familierne er af en anden størrelse end tidligere, men Danmark har Europas højeste fødevarepriser og varerne stiger fortsat uge for uge, så mådehold er klædeligt og en god gammel dyd, som er værd at værne om og ikke mindst sundt og god at give videre til de næste generationer.


Sammensætningen af kartoffelmoskager, kød og skinkesauce gør kartoffelmoskager med skinkesauce til et særdeles velsmagende måltid, der, serveret i portionstallerkener, tager sig godt ud.

KARTOFFELMOSKAGER MED SKINKESOVS

1 rest kold steg skåret i skiver

skinkesovs
1/2 liter mælk
50 g mgr.
revet rå løg
salt
paprika
meljævning
100 g hakket skinke
klippet purløg

kartoffelmos
kogte melede kartofler
æg, ikke for meget
salt
peber
smør

Kartoflerne moses og tilsættes æg, salt, peber og en smørklat. Brug endelig IKKE mælk, så flyder frikadellerne ud. Mosen piskes op og formes til kager, der dyppes i æggehvide og rasp. Steges gyldne på panden.

Portionsanret skiverne af stegen, kold eller varm, med kartoffelkager og skinkesovs. Giv grøntsager efter eget valg og årstid til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.