lørdag

ASIEBÅDE MED CHAMPIGNONSTUVNING

Om en måneds tid er der asier i handelen og så er det tid at prøve denne skønne gamle ret, asiebåde med champignonstuvning. Husk at smage på agurken først. En bitter asie duer ikke.

En fantastisk frokostret, har man mod og lyst til at servere noget ud over det almindelige.
Måske lyder det lidt mærkeligt, men sprød asie i kombination med den skønne champignonstuvning er virkelig i særklasse.


ASIEBÅDE MED CHAMPIGNONSTUVNING

1 stor asie

champignonstuvning af :

250-300 g fine hvide champignons
50 g smør
salt
citron
3 spsk. sherry
2 dl fløde
evt. lidt meljævning


Asien vaskes, skrælles og deles på langs. Med en ske fjernes alle kerner. Asien drysses med salt og står lidt, hvorefter evt. saltlage gnides af med fingrene. Asiebådene stilles på et fad. Svampene renses, halveres, gyldnes i smør og med salt, citron og sherry  damper det hele et øjeblik, inden fløden hældes i. Under låg koges svampene 3-4 minutter og ganske lidt meljævning tilsættes. Stuvningen smages til og kan evt. legeres med et par æggeblommer.
Hæld stuvningen i asiebådene og nyd den usædvanlige dejlige frokostret med lidt godt brød og et koldt glas hvidvin til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.