mandag

Bedstemors vafler

En sommer i Danmark, som vi oplever den for tiden, kalder på creativiteten. Dagene er mange, hvor indendørs hygge kommer på programmet og hertil, skal vi naturligvis ha' noget lækkert.

Jeg har fundet en gammel opskrift frem på bedstemors vafler. De kan kun gøre lykke. Det fordrer blot, man har et bedstemors vaffeljern. Under det navn, blev jernet solgt i landets isenkræmmerforretniner i 50erne.BEDSTEMORS VAFLER

2 dl mel
2 dl fløde
1 æg
4 tsk. sukker

Mel og fløde røres til jævning, heri røres æg og sukker. Dejen må gerne hvile 1 time. Bedstemors vaffeljern lægges i en gryde med fedt eller olie, medens dette varmes op. Jernet bliver således varmt. Det rystes lidt af, inden det dyppes i dejen. Jernet må kun dyppes så dejen når 2/3 op ad jernet, som sænkes i gryden med det hede fedt og koger heri til vaflerne tager farve og let lader sig løsne med en gaffel eller strikkepind. De bages færdige på den anden side, tages op og lægges på fedtsugende papir.

Vær opmærksom på, at fedtet ikke er for varmt, så vil dejen løbe af jernet før faconen dannes. Er det for koldt, bliver vaflerne ikke bagt ordentlig.

Bedstemors vafler serveres rygende varme med sukker og syltetøj.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.