søndag

Vitaminsaft af solbær og ribs

Når nu frugtbuskene om små 14 dage og en god måneds tid frem, forhåbentlig bugner af ribs og solbær, er det tid til at gemme vitaminer til vinteren. Sæt ribs og solbær i syltebanken i form af en skøn gammeldags, vitaminfyldt saft, lavet på ribs og solbær.

Konserveringsmidler kan diskuteres, men jeg vil mene, det sikreste er at tilsætte atamon efter anvisning på flasken. Et konserverende alternativ kan være store mængder sukker, - over 50 % sukker. Så store sukkermængder har ingen godt af.

Når der syltes og laves saft, er det meget vigtigt med helt rene redskaber, glas og flasker. Kog eventuelt det hele godt i rigelig kogende vand i en gryde, før det tages i brug.


VITAMINSAFT AF SOLBÆR OG RIBS

2 kg fuldmodne solbær
1 kg fuldmodne ribs
1/2 liter vand
750 g sukker
1/2 tsk. atamon

Bærrene, der må være friskplukkede, fuldmodne og saftige, skylles, hvis det er nødvendigt. De overhældes med vandet og bringes langsomt i kog under låg og koges sagte 5 minutter til bærrene brister.
Saften hældes fra gennem en saftpose, der ikke er for finmasket. Når man kan røre ved posen uden at brænde sig, vrider man også den tykke saft af kvaset. Saft og sukker gives et hurtigt opkog, skummes, tilsættes atamon og fyldes straks på mørke (og lyse), atamonskyllede flasker, der lukkes til med det samme.

Flaskerne stilles i et mørkt skab til vinteren.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.