onsdag

VENNERNE KOMMER TIL EN SOMMERMIDDAG

Snart kan vi sige farvel til juli og vi gør det med en lille festlig sommermiddag anno 1957, som vi har inviteret gode venner til.

Til forret har vi valgt fyldte peberfrugter, efterfulgt af  lammekoteletter med appelsin og til dessert, en lunken marengskage.


FYLDTE PEBERFRUGTER

4-5 røde eller grønne peberfrugter
200 g kantareller
4-5 slkiver bacon
1 lille løg
smør
salt
paprika
lidt fløde

Peberfrugterne aftørres og der skæres et låg af hver. Ved hjælp af en skarp knivfjernes selve frøstolen med de små frø. Peberfrugterne skæres til, så de kan stå lige og sættes i et ildfast fad. Kantarellerne renses, skæres i mindre skiver og steger i en gryde med smeltet smør, godt 1 spsk, de klippede baconskiver og det hakkede løg. Derefter tilsættes salt, paprika og så meget fløde, at det hele er tilpas jævnt. Smages til og fyldes i peberfrugterne. En klat smør lægges på hver peber og fadet sættes i ovnen og gratineres ved 225 grader i 10 minutter.

LAMMEKOTELETTER MED APPELSIN

ca. 12 lammekoteletter
fedtstof
mynte (kan udelades)
salt
peber
klippet persille
appelsinskiver
lidt sur fløde (creme fraiche)

Lammekoteletterne pudses godt af, bankes ud og brunes i smør eller mgr., krydres og steges igennem ved ikke for stærk varme, da koteletterne ellers nemt bliver hårde. Drys lidt mynte over kødet, når det er brunt.
Saucen laves af stegeskyen, smør, appelsinsaft, mynte og persille. Kom lidt sur fløde i saucen så den skiller, som en rigtig lammekoteletsauce skal.
Servér lammekoteletter med appelsin med saucen, grønne bønner, grønærter og franske kartofler til.

LUNKEN MARENGSKAGE

dej

2 æg
150 g sukker
75 g hvedemel
100 g kartoffelmel
2 strøgne tsk. bagepulver
5 spsk. kogende vand

frugt

hindbær
æblemos, evt. fra dåse eller glas

marengs

3 æggehvider
150 g sukker
3 tsk. eddike

røde cocktailbær eller søde kirsebær uden sten eller hindbær til pynt

Pisk de hele æg og sukkeret godt til en tyk æggesnaps og hæld kogende vand i. Tilsæt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og rør dejen forsigtig sammen. Fyld dejen i et aflangt eller et firkantet, ildfast fad, der er smurt godt og drysset med rasp.
Kagen bages ved 200 grader i ca. 30 minutter. Vendes ud på en rist, afsvales og lægges ved brugen atter tilbage i det ildfaste fad. Læg et lag æblemos over kagen, heri hindbær og øverst et lag marengs, pisket sådan : Æggehviderne piskes til stift skum, eddiken og halvdelen af sukkeret blandes i og der piskes igen. Vend resten af sukkeret i og rør dejen blank og stiv. Fordel marengsmassen over frugten og bag kagen færdig i ovnen ved svag varme, 150-175 grader i 15 minutter. Pynt kagen med røde bær.
Servér lunken marengskage ovenpå middagen med et lille godt glas til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.