fredag

Paradisæblesyltetøj

Paradisæblesyltetøj, tilberedt med kanel og nelliker, relaterer sig smagsmæssig til julen.
Det kan godt betale sig, at lave nogle glas, netop til julemåneden, når disse små smukt røde æbler er modne i august-september.

De klæder den fede mad i juletiden og er overordentlig dejlige på julens rigt forsynende borde.

Opskriften her er endnu en opskrift fra 1946, udgivet af norsk husholdningslærerinde, som holdt af at komponere spændende mad.

PARADISÆBLESYLTETØJ

2 kg paradisæbler
3/4 liter eddike
1 kg sukker
1 lille stykke kanel
4 hele nelliker

Eddike, sukker og krydderier koger i 20 minutter. De godt tørrede æbler lægges i og koger i 10 minutter. Æblerne tages op, saucen koger ind 1/4 time, hældes kogende over æblerne. Dette gentages næste dag.
Hæld syltetøjet på glas med låg og skru til.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.