fredag

Brombærsaft

Sød frugtsaft er godt, hjemmelavet sød frugtsaft er dobbelt så godt. Normalt ses brombær mest anvendt i syltetøj, men prøv at lave nogle flasker saft efter denne dejlige gamle opskrift på brombærsaft. Saften er sødet med farin og det giver en hel særlig god smag.

Opskriften er fra den norske husholdningslærerinde, Henriette Erkens kogebog fra 1946.
Tag sådan en flaske brombærsaft frem i den mørke vinter, så er det nemt at indkassere roser fra de nærmeste.

Der beregnes 250 g farin til en liter saft.


BROMBÆRSAFT

1 kg brombær
375 g sukker
1 1/4 dl vand

Bærrene knuses, vrides og står natten over. Saften måles, sættes over ilden med sukkeret, skummes og småkoger i 10 minutter.
Hældes på rene skoldede flasker og proppes eller bindes til straks.

Opbevar flaskerne i et mørkt skab.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.