tirsdag

Pærer i karamel

Når pæresæsonen i september for alvor går igang, er det tid at finde nogle af de mange gode gamle opskrifter frem, hvor pærer indgår.

Pæren er fortræffelig som smagskomponent  i madlavningen med sit saftige aromatiske kød. Til kogt kød, stegt kød, specielt røget bacon, kylling, and, sammen med hvide bønner og til forretter, desserter, is og kompot. Evt. i sammensætning  med syrlige frugter som tyttebær og brombær.

Mulighederne er mange. Her er en opskrift på pærer i karamel fra 50erne, serveret med kold flødeskum - en særdeles delikat dessert efter en god middag.


PÆRER I KARAMEL

15 store saftige, men ikke overmodne pærer (mængde efter behov)
vand, tilsat eddike
75 g sukker
50 g smør
1/2 liter fløde, pisket til skum

Skæl og flæk pærerne og læg dem efterhånden i vand, tilsat eddike, for at de ikke skal blive brune. Tag pærerne op og tør dem af i et klæde.
Brun sukkeret på en pande som til brunede kartofler og tilsæt smørret. Vend pærerne i karamellen og læg dem efterhånden i en emaljeret gryde. Karamellen hældes over og pærerne dampes under låg ved svag varme til de er møre, ca. 1/2 time.

Servér pærer i karamel, anrettet i en skål eller på et fladt fad og dæk dem med kold flødeskum.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.