mandag

Stikkelsbærsyltetøj

Rigtig gammeldags stikkelsbærsyltetøj er noget af det skønneste og så vækker det umådelig mange barndomsminder. De stakkels oversete stikkelsbær er aldeles dejlige som syltetøj, - så holder man af stikkelsbær, er det en god idé, at gemme nogle i form af  et skønt syltetøj til vinterens komme.

Denne gamle opskrift fra vor husholdningslærerinde er lidt speciel, idet syltetøjet er tilsat cognac.

Husk, at alle redskaber og glas skal være pinligt rene. Gerne kogt.


STIKKELSBÆR SYLTETØJ

1/2 kg bær
375 g sukker
1/4 dl cognac

De modne, rensede bær lægges lagvis med sukkeret i syltegryden og koger 1/4 time. Nu hældes cognacen over. Bærrene tages op med hulske og lægges i glas. Saften koges ind 1/4 time og hældes varm over.
Skru låget til eller bind til.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.