tirsdag

Kromandens Sommerbord

Det er næsten højsommer og vi spiser let mad, - også, når vi har gæster. Byd f.eks. familie og venner på kromandens sommerbord anno 1958, som består af små nemme, velsmagende ting som : Små mørbradskoteletter med blomkål,gulerødder og små nye kartofler, solskinsæg med karry og kapers, dåseasparges og krabbekød fra dåse, evt. rejer, ost, radiser og lidt frisk frugtsalat. Hertil godt brød.

Ovenpå trakterer vi med en glad kop kaffe og hjemmebagte appelsinstænger, som kan bages flere dage i forvejen og opbevares i en kagekasse.


KROMANDENS SOMMERBORD anno 1958

mørbradskoteletter

mørbrad, skåret i små bøffer
æg til panering
rasp med lidt salt til panering
smør eller mgr. til stegning

blomkål, gulerødder og nye kartofler

Paner mørbraden og steg de små koteletter i rigeligt smør eller mgr. De skal blot have nogle få minutter på hver side.
Kog blomkål, gulerødder og kartofler i letsaltet vand, men hver for sig.

solskinsæg

1 æg til hver
mayonnaise
fløde
karry
kapers

Halvbløde æg, ét til hver person, her skæres toppen lige af og æggene stilles i en mayonnaise, rørt tynd med fløde og smagt til med karry. Drys kapers imellem æggene på fadet.

Dåseasparges anrettes på et fad med krabbekød eller rejer.

Forskellige oste anbringes på et fad med radiser og hertil en skål frugtsalat, som kan bestå af frugter, blandet med flødeskum eller bare frugter, serveret i egen saft.

APPELSINSTÆNGER

175 g mel
175 g smør
75 g sukker
75 g smuttede, malede mandler

glasur

125 g florsukker
1-2 spsk. appelsinsafr
revet skal af 1 appelsin
finthakket, syltet appelsinskal til pynt

Smørret hakkes ud i melet, sukkeret og de smuttede mandler, der er malet igennem en persillekværn, tilsættes, hvorefter dejen æltes sammen. Lægges koldt i et par timer eller flere dage.
Rul herefter dejen ud, ikke for tyndt, og med kagesporen eller med en kniv, afskæres dejen til strimler, der er godt 1 cm brede og omkring 8-10 cm lange.
Stængerne flyttes på en smurt plade (plade med bagepapir) og bager ved god varme i ovnen ved 225 grader i 5-6 minutter.
Når kagerne er kolde, pensles de over med glasuren, hvortil sukker, appelsinskal og appelsinsaft er rørt sej. Medens glasuren endnu er fugtig, drysses hakkede, syltede appelsinskaller på.

Så er der kun tilbage, at finde en rigtig dejlig plet i haven, dække et hyggeligt sommerbord, byde til bords og ellers bare nyde hinandens selskab og sommeren.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.