søndag

APPELSINLAGKAGE

Appelsinlagkage, lavet helt fra bunden på gammeldags manér eller blot lagt sammen med købebunde, - det er en temperamentssag.

Der er så mange måder at bage lagkagebunde på og så mange slags lagkagedej. Lagkagebunde bages i lagkageform eller en springform, hvorefter kagen flækkes til bunde.
Dejen udgøres af lagkagedej, butterdej, smørdej, mørdej eller makrondej. Nogle lagkager sammenlægges i sidste øjeblik, andre i god tid, så de kan stå og blive svampede.

Da der endnu er en masse dejlige appelsiner i butikkerne, er det fristende, at anvende nogle af disse i husholdningen, fremfor blot at blive spist dem, som de er. Appelsiner er dejlige, uanset hvordan vi anvender dem.
Her bager vi bundene helt fra bunden og lægger dem sammen med en lækker appelsincreme. Glaserer kagen med appelsinglasur og pynter hele herligheden med flødeskum og appelsinfileter.

Opskriften her er fra 1956

 
APPELSINLAGKAGE

dej til bunde

175 g mgr.
175 g melis (2 dl)
3 æg (blommer + stiftpisket hvide)
175 g mel (3,5 dl)
2 tsk. bagepulver
saft af 1 appelsin

appelsincreme med fløde

3 dl fløde
1 æg
2 spsk. sukker
1 spsk. kartoffelmel
saften af 2-3 appelsiner
reven skal af 1 appelsin

appelsinglasur

2 1/2 dl flormelis
2 spsk. appelsinsaft
et par dråber olie

appelsinfileter til pynt

Til bundene røres den blødgjorte mgr. med sukker og herefter med æggeblommer. Mel, iblandet bagepulveret røres i, skiftevis med appelsinsaft. Lad cremen blive kold.

Til cremen koges fløden og piskes i ægget, der forinden er pisket med sukker og mel. Det hældes tilbage i gryden og piskes tykt. Cremen hældes i en skål og tilsættes appelsinskal og appelsinsaft. Tilsidst tilsættes de stiftpiskede æggehvider.
Dejen hældes i en smurt springform og bages i ovnen ved 170 grader i 40 minutter.

Kagen køles helt af og flækkes i to bunde. Læg bundene sammen med den appelsincremen og overtræk kagen med appelsinglasur. Pynt med appelsinfileter.

Sæt nu de pæne kopper på bordet og byd på en god kop kaffe med hjemmelavet appelsinlagkage.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.