lørdag

Farseret høne med leverpostej

Begivenheder, der skal gøres noget ekstra ud af, indtræffer med jævne mellemrum livet igennem. Ved en sådan lejlighed er det morsomt, at vise, hvad man formår og helst skal det jo være noget ganske andet, end det, vi fik serveret hos andre.

Skal vi nu rigtig imponere, er her en gammel opskrift på farseret høne med leverpostej fra 1956. Der er næsten garanti for, at den har vi ikke fået serveret andre steder.

Der er en del arbejde med at få kræet til at tage sig smukt ud, men det vil belønne sig og høste bifald blandt gæsterne.

Opskriften er den originale og et par små tilføjelser kan nok være på sin plads.
Kogevandet skal kun lige dække ellers bliver suppen for tynd, leverpostejen behøver absolut ikke at være hjemmelavet, fløden behøver heller ikke, at være piskefløde, - kaffefløde rækker. Stil gryden med hønen koldt, medens den køler af. Hønen kan ikke stå på køkkenbordet i timer. Ved glasering, pensles skyen på. Vær opmærksom på, at der bliver leverpostej også til formene. Leverpostejen "afskorpes", før den røres med fløden.

Gratinskaller laves af er en linsedej, der er rullet ud, ikke for tyndt og som beklæder linseforme udvendigt. Dejen trykkes godt til formene og bages med bunden i vejret ved 200 grader i 10 minutter.


FARSERET HØNE MED LEVERPOSTEJ

1 høne
hjemmelavet leverpostej
fløde
champignons og blå druer
12 blade husblas til 1 liter sky
æg, hårdkogte i skiver

sauce

stegesky med stegt indmadstern
evt. lidt jævning
sherry
salt
peber
champinons

Hønen koges i vand, tilsat lidt salt. Vandet skal kun lige dække. Hønen køles af i suppen, hvorefter suppen koges ind og klares. Brystet skæres forsigtigt af, hvorefter det skæres i fine skiver.
En fin hjemmelavet leverpostej røres op med fløde og smøres på brystbenet af hønen. Herpå lægges brystkødet tilbage, nu påsmurt leverpostej mellem hver skive. Hønen pyntes med champignons og halverede vindruer uden kerner.
Den klarede sky tilsættes husblas og stilles til afkøling. Når den er så stiv, at den ikke løber, glaseres hønen.

I små linseforme, der er skyllet med koldt vand, kommes sky. Når den er stivnet, lægges skiver af hårdkogt æg på, derover leverpostej og det hele dækkes med sky.

Indmaden fra hønen skæres i små bitte terninger, der vendes i mel, salt og peber. De brunes i smør eller mgr., påstænkes hønsebouillon og koger for svagt blus under låg til indmaden er mør. Lidt mere bouillon stænkes ved under kogningen.
Saucen smages til, evt jævnes den og den tilsættes lidt sherry. Der iblandes lidt dåsechampignons.

Vend de små stivnede sky ud af formene og servér farseret høne med leverpostej, smukt anrettet på et fad, med skiftevis sky og små gratinskaller, fyldt med frugtsalat vendt i mayonnaise eller flødeskum. Hertil saucen, grøntsager og franske kartofler.

VELBEKOMME

Noget og Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.