torsdag

Schweisiske Ostetarteletter

Nu længe efter en forhåbentlig god jul og et festligt nytår, er det befriende for de fleste, at kunne vende tilbage til hverdagen med gode og gerne nemme hverdagsretter, geniale resteretter og et løfte til sig selv om, at anvende noget mere frugt og grønt i kosten i det nye år.

Det med det nemme kan indfries straks, er man bare to til en let anretning gør vi det ekstra let, ved simpelthen at købe tarteletterne færdige hos nærmeste bager. Det gjorde man også i 1957, hvor opskriften er fra, dengang lanceret af Kirsten Hüttemeier.

Se video i videokøkkenet til højre i menuerne med den over firs årige og legendariske Kirsten Hüttemeier, der betød alt for den danske husmoder igennem årtier

Retten kan gøres lidt mere solid ved at servere spinat eller en salat til.
Schweisiske ostetarteletter er også velegnet som en lille natmad.

Opskriften er til 2 personer


SCHWEISISKE OSTETARTELETTER

6 tarteletter
4 tynde skiver skinke
2 æg
salt
peber
4 spsk. fløde
lidt smør eller mgr.
4 spsk. revet ost
purløg

Æggene piskes med peber, fløde og mgr. og størknes som røræg, men kun lidt. Den revne ost blandes i og rørægget stivner lidt mere. Flyttes fra varmen, smages til med salt og fordeles i tarteletterne. Skinkeskiverne halveres og rulles til små kræmmerhuse, hvori stikkes et salatblad. Kræmmerhusene lægges udenom tarteletterne. Hakket purløg eller persille drysses over.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.