fredag

KANELLAGKAGE

Kanellagkage, bestående af en masse sprøde kanelbunde, lagt sammen med flødeskum er en dejlig dessert, men også en ypperlig ledsager til en rigtig god kop kaffe. Lagkagen lægges evt. sammen inde ved bordet, så den kan serveres helt sprød og lækker. En overordentlig spændende kage.

 
Det gælder om at udnytte bagepladen godt, idet der af portionen bliver 8 - 10 bunde, der alle fylder som en stor tallerken.

I vore dage, bager vi med varmluft og udnytter alle ovnens plader på en gang, temperaturen skal så blot være lidt lavere end oprindeligt. Den mulighed havde 50ernes husmødre ikke. Vi anvender også bagepapir i stedet for smurte plader.

Denne opskrift er fra 1953.

 
KANELLAGKAGE

175 g smør eller mgr.
175 g sukker
1 æg
175 mel
2 tsk. kanel
1/2 liter piskefløde, pisket til skum

Smørret blødgøres og røres til salve med sukkeret. Ægget røres i og mel og kanel sigtes ned i dejen, som smøres i et meget tyndt lag på smurte plader i runde kager på størrelse med en almindelig stor tallerken.
Kagerne bages midt i ovnen, der ikke må være for varm, 180 - 190 grader, til de er lysebrune.
Når kagerne er afkølet lidt på pladerne, tages de forsigtigt af med en paletkniv.

Pisk fløden til skum og læg alle bundene sammen med flødeskum lige før serveringen eller endnu bedre, læg bundene sammen inde ved bordet, så de kan serveres helt sprøde og lækre.

Noget om Mad

2 kommentarer:

  1. I min familie bruger vi vaniljesukker i flødeskummen og vi lægger den sammen dagen før den skal spises, så den bliver dejlig fugtig.

    Vi kalder den for betonlagkage. Små stykker! Den mætter :-)

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.