fredag

Gammeldags kalveskank i fad

Når det rigtig er koldt og kulden bider er det rart med en solid simreret med en god  hjemmelavet kartoffelmos til. Sådan en skøn ret er gammeldags kalveskank i fad med rosmarin

Gammeldags kalveskank i fad, krydret med rosmarin, minder i sin tilblivelse ikke så lidt om osso buco, som den med stort held er en fin variant til.
Det er en herlig gammel vinterlig ovnret, der gør sig færdig i ovnen. Gammeldags kalveskank i fad bør serveres med en god hjemmelavet kartoffelmos og evt. en salat af årstiden.

Kalveskank i skiver fås i de fleste supermarkeders slagterafdeling som friskvare eller frossen, på pakken står sandsynligvis osso buco. Begge dele er anvendelig, hvor frossen kalveskank skal tøes op først.

Opskriften er fra 1958 og rækker til 4 personer og er en ualmindelig dejlig søndagsmiddag, hvor familien er samlet om bordet

 
GAMMELDAGS KALVESKANK I FAD

ca. 1 kg kalveforskank i skiver
løg
mgr.
fløde (2 - 2 1/2 dl)
salt
peber
rosmarin

Læg kalveskiverne i et smurt ildfast fad og drys med salt, peber og rosmarin. Løg i tynde skiver lægges tæt over og herover rigeligt med margarineklatter.
Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i godt halvanden time og småsteger til kødet er smørmørt. Hæld fløde ved og tilsæt lidt kulør.

Servér gammeldags kalveskank i fad med  hjemmelavet kartoffelmos og en salat til.

VELBEKOMME

Spise og Rejse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.