mandag

Gammeldags Galopkringle

Gammeldags galopkringle med kardemomme, rosiner og sukat, drysset med sukker og hakkede mandler, er bagt med bagepulver og skal derfor ikke hæve før bagning. Til gengæld skal bagepulverbrød, straks det kommer ud af ovnen, sættes på en bagerist til afkøling.

Bagepulverbrød skal som gærbrød i ovnen have god varme, så det hurtigt hæver op. - Og så skal det helst spises samme dag, det er bagt, da det hurtigt bliver trist.

Gammeldags galopkringle er, som navnet hentyder, hurtig at bage og vil nok blive husket af en hel del ældre medborgere, idet galopkringle tidligere var såre almindeligt, at finde på de danske kaffeborde, - hjemmebagt naturligvis.


GALOPKRINGLE

500 g mel
5 strøgne tsk. bagepulver
165 g smør eller mgr.
6 spsk. sukker
2 æg
3 tsk. kardemomme
revet skal af 1/2 citron
3-4 spsk. rosiner
3-4 spsk. hakket sukat
ca. 2 1/2 dl mælk

pynt

sukker
hakkede mandler

Melet sigtes med bagepulveret, smørret eller mgr. hakkes ud heri, sukkeret og de sammenpiskede æg (gem lidt til at smøre med), kardemomme, citronskal, rosiner og sukat tilsættes og til sidst samles dejen med den kolde mælk. Kom mælken i lidt efter lidt, da det er forskelligt hvor meget melet optager. Dejen æltes godt sammen og lægges derefter som en stor kringle  over på en smurt plade.
Smør kringlen med æg og drys med sukker og hakkede mandler.
Bages straks i ovnen ved 225 grader 20-25 minutter.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.