lørdag

Nougatfromage

En rigtig gammeldags mormordessert som nougatfromage, vækker minder fra 50ernes barndom, hvor søndagsmiddagen altid fulgtes af en lækker mormordessert. Diverse middage i festligt lag, her var nougatfromage en klassiker.

Det var dengang familien helt sikkert var samlet ved bordet omkring søndagsmiddagen, hvoraf desserten var en helt fast bestanddel. Frugtgrød med piskefløde, syltede eller henkogte frugter med flødeskum eller råcreme, trifli med forskellig frugt, desserter, hvor creme, frugtkompot og flødeskum er faste komponenter og ikke at forglemme de dejlige fromager og de mange desserter, som end ikke er nævnt.

50ernes dessertkøkken var en skatkiste af gammeldags desserter, som i årtier har været lavet af de danske husmødre og spist af familien Danmark.

Opskriften er til 4 personer

NOUGATFROMAGE

3 1/2 dl fløde
2 æg
35 g melis
1 spsk. mandler
2-3 spsk. sukker til nougat
2 dl piskefløde
5 blade husblas

nougat

Til hård nougat hakkes mandlerne groft uden at være smuttede. Sukkeret kommes på panden eller brækkes i småstykker., når det begynder at tage farve røres mandlerne i. Hæld massen op på en bageplade (læg bagepapir på), hvor det stivner. Når nougaten er kold knuses den eller brækkes i småstykker.

fromage

Æggeblommer og sukker røres, fløden bringes i kog og husblassen lægges i koldt vand. Den kogende fløde piskes i æggeblommerne, der kommes tilbage i gryden. Husblassen knuges op af vandet og kommes i cremen, der atter piskes uden at koge. Når fromagen er tyknet noget tilsættes nougaten. Cremen hældes i en skål og serveres straks fromagen er kold.
Lad ikke fromagen stå længere, da nougaten ellers vil blive tynd igen.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.