søndag

AMAGERKOTELETTER

Amagerkoteletter, serveret på et leje af grøntsager, gerne i en tyk, grov lerskål for at præsentere sig helt rigtigt. Lad gerne noget suppe følge med.

Det er en rigtig vinter gryde snurreret, som står på komfuret til alt er mørt og dejligt. Retten serveres med masser af grofthakket persille på, sennep og et godt rugbrød.

En rigtig landlig og solid ret, der nemt kan laves i forvejen og lunes op før servering. Vidunderlig, når det begynder at blive koldt der ude.

Opskrift Birte Olufsen 1965
 

AMAGERKOTELETTER

4-5 pæne svinekoteletter
1 hvidkålshoved
2 store gulerødder
kartofler
3 store løg
margarine
2-3 laurbærblade
salt
peber

Koteletterne krydres med salt og peber og brunes af i margarine. Kålhovedet deles ud i kvarter, stokken fjernes sammen med de alleryderste blade. Kålen deles i pæne kvadrater og blancheres.
I en smurt, flad gryde lægges først et lag kål, derefter et lag rå kartofler i tykke skiver henover, så løg i tern, koteletterne, gulerødderne i tykke skiver og til sidst et lille lag kål øverst igen.Retten krydres med salt, hel peber og laurbærblade, så hældes vand eller lys suppe på (et par store kopper). Væden skal stå halvt op i gryden og retten snurrer under låg til alt er mørt.

Servér amagerkoteletter, gerne i lerskåle, drysset med masser af grofthakket persille.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.