tirsdag

HØNSESALAT I 4 VARIATIONER

Hønsesalat er en elsket salat og skal den være god, uden tilsætningsstoffer og diverse E numre fra industrien, laver vi den selv. Salaten spises på et stykke ristet brød.

Der er mange måder at lave hønsesalat på, hver husmoder har sin opskrift. Sådan var det også i 50erne. Her hønsesalat i 4 udgaver, alle fra 50erne. Til samtlige anvendes kogt hønsekød, skåret i små stykker. En kylling kan så udmærket gøre det ud for en høne i den her sammenhæng.

Alle salaterne kan laves som portionsanretninger eller serveres i skål til forret, men så skæres kødet i større stykker.

Opskrifterne er af Gunna Agersted og Bodil Westergaard fra 1953
 

HØNSESALAT I 4 VARIATIONER

hønsesalat I

1 portion mayonnaise
3-4 spsk. tyk ketchup
hønsekød i tern
rød eller grøn peber eller kogt makaroni

Smag mayonnaisen til med ketchup. Hønsekødet blandes i og de rensede pebere skæres i tynde skiver og dampes i lidt smør 4-5 minutter. Når de er kolde blandes de i salaten. Der skal være 4-5 gange så meget hønsekød som peber.

hønsesalat II

1 portion mayonnaise
1 spsk. citronsaft
sennep
salt
peber
hønsekød i tern
rå champignons eller kogte asparges

Mayonnaisen smages til med krydderierne og det småtskårne hønsekød blandes i sammen med rengjorte, snittede champignons eller kogte asparges.

hønsesalat III

en portion mayonnaise
1-2 tsk. udrørt karry
hønsekød i tern
rå champignons i skiver
løskogte ris
evt. kogte æggeskiver

Smag mayonnaisen til med karry, udrørt i lidt vand og bland hønsekød, champignons, løse ris og evt. æggeskiver i.

HØNSESALAT DE LUXE

1 portion mayonnaise
1 spsk. citronsaft
evt. et nip salt
hønsekød i små tern
kogte pillede rejer
kogte asparges
2-3 spsk. flødeskum

Mayonnaisen smages til med citronsaft og ingredienserne blandes i. Til sidst vendes lidt flødeskum i salaten.

Servér hønsesalaten som portionsanretning eller i en skål.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.