tirsdag

ÆBLE- OG TOMATCHUTNEY

Da vi stadig befinder os i syltesæsonen og endnu kan nå at tilføje sommerens smag og duft på flaske eller glas, må vi ikke glemme, at det er nu, hvor der er godt med tomater og ikke mindst de mange dejlige æbler i haverne, vi skal lave en god portion æble- og tomatchutney.

Der er karry i denne dejlige chutney fra 1958. Opskriften skulle stamme fra England, men det bliver den jo ikke ringere af. I øvrigt har chutneyen også været fremstillet i danske husholdninger på den tid.


ÆBLE- OG TOMATCHUTNEY

1 kg velsmagende æbler
1 1/4 kg tomater
5 sommerløg
1 fed hvidløg
200 g blandede, tørrede frugter
300 g sukker
10 stykker peberkorn
2 tsk. karry
salt
3 dl vinaigre
4 dl almindelig eddike

Æblerne skrælles og skæres i mindre stykker. Kommes i en gryde med tomaterne, der er skåret i kvarte. De tørrede frugter hakkes og blandes i gryden sammen med de hakkede løg og hvidløg. Sennepskorn puttes i et stykke gaze og karry samt salt, 2 tsk., tilsættes sammen med eddike og sukker. Alt koger nu stille under låg i ca. 2 timer. Hældes på rene glas eller flasker.

M.h.t. holdbarhed, anvender vi metoden, hvor chutneyen, efter at være fyldt på glas, sættes i ovnen ved ca. 130 grader med låget løst på. Når det bobler godt i glassene, tages de ud af ovnen og lågene skrues straks godt fast. Anvend våde viskestykker, at holde ved med. Det er meget varmt.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.