mandag

ANANASFROMAGE

Ananasfromage, dejlig klassisk dessert og i barndommen i 50erne en rigtig søndagsdessert. Det nemmeste er i dag som dengang at bruge konserves, det er ok og så er det tidsbesparende. En frisk ananas er jo godt og det er udmærket at lave maden fra bunden, men der skal da også være tid til andet med familien.

Det går nemt og hurtigt at lave fromagen, hvis alt er koldt fra en start og en fordel er det, hvis der ikke er for varmt i køkkenet.
Vær opmærksom på, at der kan danne sig et geléagtigt lag på bunden af glasskålen, hvis fromagen hældes op før den begynder at stivne.

Den færdige ananasfromage serveres pyntet med ananasskiver og røde cocktailbær som opskriften fra 1963 anviser.


ANANASFROMAGE

1 lille ds. ananas eller 1/2 kg ananastern fra frisk ananas
2 æggeblommer
4 spsk. sukker
2 dl ananassaft fra dåsen
1 spsk. citronsaft
6 blade husblas
2 spsk. vand
2 dl piskefløde
2 æggehvider

pynt

hele ananasskiver
røde cocktailbær

Åbn dåsen og hæld saften fra ananassen ned i en skål, efter at dåsen er åbnet lidt. Herefter åbnes dåsen noget mere og ananassen skæres i terninger.
Rør nu æggeblommer og sukker skummende og rør ananas- og citronsaft i. Læg husblassen i koldt vand til den er blød, smelt den i 2 spsk. vand i en lille kasserolle ved svag varme under omrøring. Lad husblassen køle lidt og pisk imedens flødeskum og stiftpiskede æggehvider, hver for sig i hver sin skål.

Den lidt afkølede, smeltede husblas kommes i æggemassen, medens der piskes. Kom så ananasstykkerne i og sæt fromagemassen koldt et lille øjeblik. Når den begynder at stivne let som en creme, vendes flødeskummet og de stiftpiskede hvider hurtigt i. Hæld fromagen i en pæn glasskål og sæt den i køleskabet mindst 1/2 time, gerne til næste dag.

Servér ananasfromagen, pyntet med hele ananasskiver og røde cocktailbær.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.