søndag

PÆRER MED DEJ

Pærer med dej, gammel frisisk pæreret med røget flæsk og masser af pærer, skåret i skiver, anrettet i gratinfad og dækket med dej af rismel. Efter en tur i ovnen, serveres retten med med vanilie- eller ribssauce.

Kombinationen af røget flæsk og pærer klæder hinanden godt i denne flere hundrede år gamle egnsret.

I Åbenrå kendes retten under navnet pærer med dej og i Friesland hedder den frisisk annklump. Middagsretten har været spist i Nordslesvig, f.eks. Åbenrå før kartoflen blev indført i slutningen af 1700-tallet.

Kilde : Inge Adriansen
 

PÆRER MED DEJ

ca. 400 g tyndtskåret, røget flæsk
5 - 6 pærer

dej

3 æg
1 kop fløde
50 g smør
250 g rismel
Lidt mælk
Lidt gær

I bunden af et gratinfad lægges nogle skiver røget flæsk og ovenpå mange skrællede pæreskiver. Det hele dækkes af en dej af æg, rismel, fløde, lidt mælk og smør.Gæren udrøres i den lunkne dej.
Bages i ovnen ved ca. 200 grader i ca. 40 minutter.

Servér pærer med dej med vanilie- eller ribssauce.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.