torsdag

SPÆNDENDE RESTEMAD

En lille kinesisk inspireret ret, hvor vi kan få brugt en rest kogt eller stegt kød. Det skal helst være svinekød, som skæres i ganske små tern.

Nem og hurtig mad til familien på en travl hverdag, hvor den står på kinesisk inspireret mad.

Ingen vil såmænd drømme om, at det er rester. Det er også en økonomisk ret. Tilbehøret er chutney og kinesisk ingefær.

Opskriften af Birte Olufsen fra 1965
 

SPÆNDENDE RESTEMAD

en lille rest kogt eller stegt svinekød, skåret i små tern
3 spsk. Olie
1 fed hvidløg
2 kopper kogte, løse ris
4 spsk. Soyasauce
2 sammenpiskede æg
2 kopper fintstrimlet salat

Opvarm olien i en fladbundet gryde eller dyb pande. Et fed knust hvidløg kommes i og kødet tilsættes. Kom de løse ris og soyasaucen kommes i. Retter koges sammen for svag varme i ca. 10 minutter, medens der af og til røres i gryden. Rør de sammenpiskede æg i og i allersidste øjeblik, lige inden gryden tages fra varmen, tilsættes den strimlede salat.

Server den dejlige resteret med chutney og kinesisk ingefær til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.