mandag

PARISERBRØD

Danskerne elsker leverpostej, - ung som gammel og har man en god leverpostej i huset og en rest daggammelt franskbrød, kan man så nemt som ingenting fremstille de skønneste sprøde brød med leverpostej, stegt på panden og serveret med dejligt tilbehør som ristede champignons, tomatskiver og agurkesalat.

For øvrigt kan en lidt kedelig rest leverpostej også peppes op på denne måde. Agurkesalaten bør man gøre sig selv den tjeneste at lave selv. Henkogt agurkesalat, købt på glas, gør ikke meget godt for noget.

Lav endelig rigeligt. De vil gå som varmt brød.

Opskriften er fra Tørsleffs Den Hvide Frokostbog, der udkom første gang i 1939.


PARISERBRØD

4 skiver franskbrød
leverpostej
1 æg
rasp
margarine
150 g champignons
1 tomat
salt
peber
agurkesalat

Franskbrødsskiverne smøres på begge sider med et tykt lag leverpostej. Vendes i sammenpiskede æg og derefter i rasp. Steges på panden i rigelig nøddebrunt fedtstof til de får en sprød, brun skorpe på begge sider.

Pariserbrød serveres lunkne med ristede champignons over, pyntet med tomatskiver og agurkesalat til.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.