onsdag

FORLOREN KYLLING

Forloren kylling med det morsomme svenske navn kalvkyckling, er fra den tid, hvor mangt og meget udkom i forloren udgave efter  klassiske danske retter . Forloren and, forloren hare, forloren skinke og altså forloren kylling, var blot nogle af de forlorne retter, datidens husmødre kunne vælge imellem. Ofte var det fars og skært kød, som udgjorde hovedingrediensen, sammen med persille, svesker og lignende.

Forloren kylling er gjort af skært kalvekød, rullet om persille. Retten serveres med agurkesalat, ribsgelé, tyttebær eller hvad man nu syntes om.

Opskrift : Birte Olufsen 1965  / Foto : Vagn Guldbrandsen
 
 
 
FORLOREN KYLLING

1 1/2 - 2 pund kalveklump
persille
fløde
lidt kulør
margarine
salt
peber

Kødet skæres i ikke for tykke skiver, som bankes ganske flade og krydres med salt og peber. Skiverne rulles sammen med grofthakket persille indeni og bindes med bomuldsgarn. De skal ligne pæne, små roulader.
Brun rouladerne i smør eller margarine i en gryde og tilsæt vand, sky eller suppe, så det kun lige dækker. Kødet småsteger til det er mørt under låg.

Tag rouladerne op og fjern snoren. Skyen i gryden sies, afjævnes let og legeres med fløde. Tilsæt lidt kulør og smag til med salt og hvid peber.

Servér forloren kylling med sovsen hældt over, hvide eller brunede kartofler, agurkesalat, ribsgelé eller tyttebær.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.