mandag

GÆSTE-GRYDE

I den mørke tid vi nu går i møde, hygger vi os sammen indendørs. Får vi lyst til at invitere et par venner til en hyggelig aften, er en gryderet en god løsning, fordi maden kan tilberedes i forvejen og varmes op lige før serveringen. Så undgår vi alt for meget besvær i sidste øjeblik.

Gæste-gryde serveres med små, lækre, smørristede hvidløgssnitter til.

Opskriften er af Birte Olufsen fra 1965
 
Foto Vagn Guldbrandsen

GÆSTE-GRYDE

1 1/2 pund kalve- og flæskekød
kartofler
2 store løg
tomatpuré
1 skefuld paprika
franskbrød
hvidløg
margarine
salt
peber

hvidløgssnitter

små trekantede stykker franskbrød, daggammelt brød
hvidløg
smør til stegning

Kødet skæres i små tern og ristes i margarine sammen med de grofthakkede løg. Der krydres med paprika, salt og peber og hælder vand eller suppe ved så det lige dækker. Efter en halv time tilsættes en lille skålfuld rå kartoffeltern og retten snurrer i endnu en halv times tid til alt er godt mørt.
Sovsen jævnes let og der smages til med tomatpuré og krydderier.

Franskbrødssnitterne gnides i hvidløg og ristes i smør på panden.

Servér gæste-gryde med små stykker franskbrød der er gnedet i hvidløg og ristet i smør.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.