søndag

TROLLES ÆBLEKAGE

Skulle man stå i den situation, at ligge inde med et stykke sandkage, der er blevet lovlig tørt, er her en pragtfuld måde at få noget godt ud af kagen.

I godt selskab med æbler, sherry, citronskal og allehånde, forvandles sandkagen til en drøm af en æblekage, der spises med kold flødeskum til.

- Og det skal være en tør sandkage. Frisk kage kan ikke rives rigtigt.

Opskriften er af Ellen Holme fra 1962

TROLLES ÆBLEKAGE

3/4 kg spiseæbler
1/2 - 1 dl sukker
1/2 dl sherry
125 g margarine
1 dl sukker
150 g tør sandkage
reven skal af 1 citron
1/2 tsk. allehånde

Æblerne skrælles og skæres i både. De lægges i et velsmurt gratinfad, drysses med sukker, efter hvor sure de er. Vinen hældes i fadet. Den revne sandkage blandes med sukker, citronskal og allehånde og bredes ud over æblerne. Margarinen fordeles over det hele.

Kagen bages i en varm ovn ved 200 - 225 grader i ca. 1/2 time.

Serveres lun med koldt flødeskum til.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.