Mesterkokken Richard Oest-Larsen var ikke alene god til smørrebrød og middage. Han var også en god dessertkok, - og dessert med banan, der vil falde i ikke bare børnenes smag, men i hele familiens smag, er just, hvad vi vil lave.
Banana-pudding, bananskiver på kagebund med creme, bagt i ovnen og serveret iskold, pyntet med flødeskum og bananer, vil hurtig få ben at gå på i familien. Alle vil elske den.
Der medgår omtrent 7 bananer til denne dejlige dessert fra 1945.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen
BANANA-PUDDING
sandkageskiver
banan i skiver af ca. 7 bananer
creme
1/2 liter mælk
3 æg
125 g melis
Tag en ildfast skål, smør den godt og beklæd bunden med sandkageskiver. Læg herpå et lag bananskiver.
Til cremen piskes ingredienserne sammen og bringes til kogepunktet i en gryde. Hæld lidt af cremen over bananlaget, fortsæt med et lag sandkage., derpå atter bananer og slut af med et sandkagelag. Hæld resten af cremen over. Læg et stykke pergamentpapir over samt et låg.
Buddingen bages i ovnen ved 200 grader i ca. 1/2 time. Tag papir og låg af og lad den bage brun udenpå.
Servér banana-pudding iskold, pyntet med flødeskum og bananer.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.