Godt smager det i hvert fald, denne gamle bønneret efter gammel opskrift. Foruden bønner består den af letsaltet, røget flæsk.
BØNNER PÅ GAMMEL DANSK MANÉR
250 g brune bønner
1/2 - 3/4 liter kogt, koldt vand
350 g letsaltet, røget flæsk
vand
1 suppevisk
salt
eddike
sukker efter smag
Bønnerne skylles, udblødes 1 døgn og koges i udblødningsvandet under låg til en tyk mos. Flæsket skrabes, skylles og koges i vand med en suppevisk, til det er mørt.
Bønnemosen spædes med lidt af flæskesuppen, til en blød mos, der smages til med salt og sukker og eddike til smagen er sur-sød.
Mosen kan spædes med så meget flæskesuppe, at den bliver som gule ærter. Den spises da af dybe tallerkener.
Ellers serveres mosen med flæsket skåret i skiver, sennep og rugbrød til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.